Flavon max - Film produs 2012 RO
Flavon max - Film afacere\business 2012 RO
Povestea a început în 1994 cu
inginerul-mecanic László Gaál, în Ungaria, care a înfiinţat o firmă după ce un an lucrase împreună cu soţia sa la
o firmă MLM care valorifica suplimente nutritive din America. Şi-au dat seama,
însă, că cel mai bun produs poate fi realizat din plantele indigene cu boabe
roşii. Atât produsul cât şi grupul de firme şi-au căpătat numele după flavonoide,
care au un rol important în susţinerea sănătăţii. Produsele Flavon® pot fi
consumate începând cu copiii mici, oamenii cu un stil de viaţă mediu până la
oamenii supuşi unor solicitări intense.
Esenţa tehnologiei de producţie:
- umiditatea este extrasă din diferitele
fructe şi legume cu o procedură specifică inovatoare
- nu se folosesc conservanţi
- materiile prime nu sunt tratate
termic, astfel substanţele active şi vitaminele vor râmăne în produsele finite.
Din anul 2006, suplimentele nutritive
Flavon®, cu o consistenţă de gem, sunt fabricate în fabrica proprie din
Vámospércs.
Pe piaţa suplimentelor alimentare sub
formă de suc/gem din România putem alege între variantele disponibile ţinând
cont, evident, de raportul calitate/preţ.
Când spunem raport calitate/preţ, ne
gândim la:
- gradul de absorbţie al nutrienţilor
- procesarea tehnologică
- concentraţia nutrienţilor şi
conservarea acestora
- nivelul ORAC – rata de absorbţie a
radicalilor liberi – molecule oxidative (vezi tabelul următor)
- preţul/porţie – 30ml în cazul
sucurilor sau 6 grame în cazul gemurilor (vezi tabelul următor)
Produs
|
ORAC/porţie
|
Echivalent cu Flavon Protect
|
Preţ/ Porţie (lei)
|
Preţ Sticlă/ Borcan
|
Raport Calitate/Preţ
|
Flavon® Protect
|
14500/6g
|
-
|
4.12
|
165 lei/40 porţii
|
Locul I
|
Vemma
|
3500/30ml
|
x 4.14
|
5.05
|
162 lei/32 porţii
|
Locul II
|
Mandura
|
1800/30ml
|
x 8.05
|
2.65
|
85 lei/32 porţii
|
Locul III
|
CIAGAV
|
1425/30ml
|
x 10.17
|
4.44
|
142 lei/32 porţii
|
Locul IV
|
Kyani
|
1160/30ml
|
x 12.50
|
7.33
|
220 lei/30 porţii
|
Locul V
|
MonaVie
|
1250/30ml
|
x 11.60
|
13.33
|
173 lei/13 porţii
|
Locul VI
|
Tahitian Noni
|
340/30ml
|
x 42.65
|
4.13
|
136 lei/33 porţii
|
Locul VII
|
G3
|
460/30ml
|
x 31.52
|
6.65
|
166 lei/25 porţii
|
Locul VIII
|
Organismul nostru este supus oxidării
provocate de radicalii liberi şi în felul acesta îmbătrânim. Este un lucru
firesc acesta, însă dacă acest fenomen este accelerat vorbim de îmbătrânire
prematură şi, bineînţeles de dezechilibre/afecţiuni precum cele
cardiovasculare, neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson, scleorză multiplă), neuromusculare,
osteoarticulare, cancerul, diabetul.
Radicalii liberi sunt rezultatul tuturor
proceselor metabolice din organism, sunt toxici, apariţia lor fiind de asemenea
determinată de poluarea apei şi aerului, de stres, de alimentaţia
necorespunzătoare – procesată termic, chimic, de medicamente, în urma efortului
fizic considerabil, a fumatului şi a radiaţiilor electromagnetice (telefon,
calculator, TV, wirelless) şi ultraviolete.
Radicalii liberi produc îmbătrânirea
celulară, stimulează depunerea de grăsimi şi afectează activitatea normală a
organelor, tulburând procesele celulare. De asemenea, sunt responsabili de
producerea mutaţiilor la nivelul ADN-ului. Acest rău major poate fi combătut
prin consumul de antioxidanţi naturali.
Dezvoltat de Dr. Guohua Cao, medic şi
chimist la Institutul National pentru Sănătate din Baltimore, ORAC (Oxygen
Radical Absorbance Capacity) este metoda prin care se măsoară capacitatea de
absorbţie a radicalilor liberi oxidativi în cadrul diferitelor tipuri de
mâncare şi suplimente alimentare. Specialiştii recomandă consumul zilnic de
3000 – 5000 unităţi ORAC pentru a avea un stil de viaţă echilibrat şi 30.000 –
50.000 unităţi ORAC în situaţiile în care factorii oxidativi au o prezenţă
ridicată, mai ales în cazul persoanelor cu dezechilibre/afecţiuni.