FLAVON GRUP - PRODUSE BIO DE CALITATE

Flavon max - Film produs 2012 RO  
Flavon max - Film afacere\business 2012 RO  
Povestea a început în 1994 cu inginerul-mecanic László Gaál, în Ungaria, care a înfiinţat o firmă  după ce un an lucrase împreună cu soţia sa la o firmă MLM care valorifica suplimente nutritive din America. Şi-au dat seama, însă, că cel mai bun produs poate fi realizat din plantele indigene cu boabe roşii. Atât produsul cât şi grupul de firme şi-au căpătat numele după flavonoide, care au un rol important în susţinerea sănătăţii. Produsele Flavon® pot fi consumate începând cu copiii mici, oamenii cu un stil de viaţă mediu până la oamenii supuşi unor solicitări intense.
Esenţa tehnologiei de producţie:
- umiditatea este extrasă din diferitele fructe şi legume cu o procedură specifică inovatoare
- nu se folosesc conservanţi
- materiile prime nu sunt tratate termic, astfel substanţele active şi vitaminele vor râmăne în produsele finite.
Din anul 2006, suplimentele nutritive Flavon®, cu o consistenţă de gem, sunt fabricate în fabrica proprie din Vámospércs.
Pe piaţa suplimentelor alimentare sub formă de suc/gem din România putem alege între variantele disponibile ţinând cont, evident, de raportul calitate/preţ.
Când spunem raport calitate/preţ, ne gândim la:
- gradul de absorbţie al nutrienţilor
- procesarea tehnologică
- concentraţia nutrienţilor şi conservarea acestora
- nivelul ORAC – rata de absorbţie a radicalilor liberi – molecule oxidative (vezi tabelul următor)
- preţul/porţie – 30ml în cazul sucurilor sau 6 grame în cazul gemurilor (vezi tabelul următor)
Produs
ORAC/porţie
Echivalent cu Flavon Protect
Preţ/ Porţie (lei)
Preţ Sticlă/ Borcan
Raport Calitate/Preţ
Flavon® Protect
14500/6g
-
4.12
165 lei/40 porţii
     Locul I
Vemma
3500/30ml
x 4.14
5.05
162 lei/32 porţii
     Locul II
Mandura
1800/30ml
x 8.05
2.65
85 lei/32 porţii
     Locul III
CIAGAV
1425/30ml
x 10.17
4.44
142 lei/32 porţii
     Locul IV
Kyani
1160/30ml
x 12.50
7.33
220 lei/30 porţii
     Locul V
MonaVie
1250/30ml
x 11.60
13.33
173  lei/13 porţii
     Locul VI
Tahitian Noni
340/30ml
x 42.65
4.13
136 lei/33 porţii
     Locul VII
G3
460/30ml
x 31.52
6.65
166 lei/25 porţii
Locul VIII
Organismul nostru este supus oxidării provocate de radicalii liberi şi în felul acesta îmbătrânim. Este un lucru firesc acesta, însă dacă acest fenomen este accelerat vorbim de îmbătrânire prematură şi, bineînţeles de dezechilibre/afecţiuni precum cele cardiovasculare, neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson, scleorză multiplă), neuromusculare, osteoarticulare, cancerul, diabetul.
Radicalii liberi sunt rezultatul tuturor proceselor metabolice din organism, sunt toxici, apariţia lor fiind de asemenea determinată de poluarea apei şi aerului, de stres, de alimentaţia necorespunzătoare – procesată termic, chimic, de medicamente, în urma efortului fizic considerabil, a fumatului şi a radiaţiilor electromagnetice (telefon, calculator, TV, wirelless) şi ultraviolete.
Radicalii liberi produc îmbătrânirea celulară, stimulează depunerea de grăsimi şi afectează activitatea normală a organelor, tulburând procesele celulare. De asemenea, sunt responsabili de producerea mutaţiilor la nivelul ADN-ului. Acest rău major poate fi combătut prin consumul de antioxidanţi naturali.
Dezvoltat de Dr. Guohua Cao, medic şi chimist la Institutul National pentru Sănătate din Baltimore, ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) este metoda prin care se măsoară capacitatea de absorbţie a radicalilor liberi oxidativi în cadrul diferitelor tipuri de mâncare şi suplimente alimentare. Specialiştii recomandă consumul zilnic de 3000 – 5000 unităţi ORAC pentru a avea un stil de viaţă echilibrat şi 30.000 – 50.000 unităţi ORAC în situaţiile în care factorii oxidativi au o prezenţă ridicată, mai ales în cazul persoanelor cu dezechilibre/afecţiuni.